Tinkerpod - Webbhotellet i Västerås

Tinkerpod är ett litet webbhotell som är specialiserat på mindre företag, föreningar och privatpersoner och erbjuder framtagning och hosting av hemsidor på ett enkelt och personligt sätt. För detta använder vi oss av Drupal, som är en open-source mjukvara för hemsidor. Det vi erbjuder är

  • nära och personlig kontakt med teknikern
  • enkelt tillgång till stöd och information
  • hög effektivitet och flexibilitet för att hitta precis den lösning du behöver
  • lägre kostnader än med vanliga webbhotell som t.ex. one.com, loopia eller crystone.

Kontakta oss om du är intresserad!

Webbhotell

Vi lagrar alla hemsidor på våran egen server-hårdvara, man behöver ingen annan leverantör för domän eller webbhotell. Servern är lokaliserat på datacentret Datadock i Strasbourg, som har en direkt anslutning till alla stora Europäiska backbone-anslutningar. För en utökat månadskostnad erbjuder vi en egen virtuell server där det finns endast den egna domän och data. Önskar man använda ett annat webbhotell som t.ex. Loopia eller one.com, så hjälper vi gärna till att överföra sidan ditt och underhålla den där. 

Vårt erbjudande är en enkel lösning baserad på Drupal som möjliggör att underhålla sin egen sida med hjälp av ett enkelt användagränssnitt. Man behöver inte kunna programmera något, och kan fokussera på innehållet. Utseenden av sidan är helt fritt, och vi erbjuder några handplockade färdiga teman att utgår ifrån, eller vi ta fram ett helt nytt tema efter önskemål. 
I vårt erbjudande ingår underhåll och uppdatering av Drupal-systemet, något som du alltså inte behöver hantera själv.

Drupal

 Vi arbetar med Drupal CMS, som är en open-source mjukvara för hantering av webbplatser. Drupal används t.ex. av Tesla och NASA.

Drupal gör det väldigt lätt att hantera utseendet, strukturen och hela innehållet av hemsidan och är gjort för alla typer av användare, nybörjare och proffs likadant. För att förstår hur det fungera offererar vi träning för Drupal-systemet, så att du lär dig hur du kan lägga in texter, bilder, filer till din sida, och hur du kan ändra menyer, strukturen och utseendet av sidan. Om du väljer oss för att hosta din sida på våran webbserver, betyder det att själva drupal-mjukvaran inte beräknas in i din diskförbrukning, som betyder att du har mer plats för dina filer.